recreatieve atletiekvereniging

  • Actueel
  • Een frisse (her)start bij Orion!

Een frisse (her)start bij Orion!

Wat? beginnen met hardlopen.
voor Wie? iedereen die wil beginnen met hardlopen, of terug komt na een blessure.
Waar? op de atletiek baan in de Boekend
Wanneer? vanaf juli iedere dinsdag 19:00 uur en vanaf oktober ook iedere donderdag 19:00 in de zaal.
bij Welke trainer melden? Bas Basten of Natascha de Groot
Lees snel verder!

Sinds een aantal jaren bieder wij bij Orion ieder jaar een beginnerscursus aan. Deze is bedoeld voor beginners, én herstarters! Want als trainers merken we dat er geregeld mensen even tussenuit gaan, meestal niet vrijwillig; blessures en ziekte kunnen aardig roet in je loopschema gooien, en rustig aan weer beginnen is dan ook altijd het advies.

Alhoewel er verschillende mensen met plezier begonnen zijn via de beginnerscursus, hebben wij toch gemerkt dat dit aanbod niet meer goed aansluit bij de vraag. De beginnersgroep werd steeds vaker een “blessure groep” waarin de vragen ver uit elkaar lagen in begeleiding; ervaren lopers met knieklachten, en mensen die helemaal vooraan beginnen hebben een andere opbouw nodig. En zo ontstond dan ook het idee om mensen een meer persoonlijke begeleiding te geven bij het (het)starten.

Vanaf 1 juli 2017 gaan we van start! Voortaan is het iedere week mogelijk om te starten bij Orion, ook als je nog geen loopervaring hebt, en ook als je terug komt van een blessure. De “frisse start uurtjes” worden gegeven op de baan, door onze conditie en herstel trainer Bas Basten. De eerste keer stel je je voor aan de trainer, en wordt besproken welke aanpak het beste bij jou past; een beginnersschema? of kun je al voor een deel met de groepstraining meedoen? extra krachtoefeningen? Je gaat in ieder geval meteen aan de slag dus neem je loopschoenen mee!

Je begint met een persoonlijk schema of tips, en het doel is om de “frisse start loper” na een tijdje op een verantwoorde manier weer te laten aansluiten bij de gewone Orion trainingen.

Het voordeel van deze nieuwe aanpak; Je kunt iedere week instappen, en hoeft niet meer te wachten tot er een beginnersgroep start.

Ben jij, of ken jij een frisse starter? Kom dan gerust een keer meedoen op dinsdagavond, en meld je aan bij Bas of Natascha. Voor nieuwe leden geldt dat je vier keer op proef mee mag doen (klik hier om je meteen aan te melden als proeflid!)