Orionvenlo

Recreatieve atletiekvereniging

Door: Marc Scheepers

 alp_dhuez_2010_043

Een regenachtige donderdagnacht en daar ging de wekker om 3.30 uur. Met de paraplu in de aanslag op naar Louis&Anita waar we om 4.00 uur vertrokken. We hadden daags tevoren alles ingeladen dus het was: goeimorrege en ut buske in, op naar de zon. Een lange (gezellige) reis maar toen de Alpen verschenen...prachtig. Ook het laatste stuk vanaf Grenoble binnendoor naar de camping (magniefiekk), een reis van 13 uur maar we hadden de regen verruild voor de Zuidfranse zon. Na aankomst huisjes inrichten, lekker douchen en aan de pannekoeken. Na een pilske en wat cola's lekker het nestje in, de volgende dag zou een zware worden. Eindelijk was het zover (de fietsdag) na flink wat trainingskilometers op het vlakke en uiteraard ook in onze eigen bergachtige omgeving (hahaha) waren we er allemaal klaar voor, de Alpe d'Huez. Vrij vertaald: de Kaldenkerkerberg 14 km umhoeg (alleen was dit 300 meter en geen 5%, maar een gemiddeld stijgingspercentage van 8,1 met uitschieters tot 13%) Oeps,shit, tering en meer van zulke vulgaire bewoordingen hebben we onderweg naar boven de revu laten passeren. Ondertussen zal de fiets van Twan wel op marktplaats staan; ik fiets noeit mier! hebben we tot in den treure gehoord. Marc maakt liever foto's dan dat hij een stukje bergop fietst (zware botten). En Ronald hebben we voor de klim eerst 25kg aan onderdelen van zijn fiets gedraaid (dat kan eraf, dat ook, waarom heb je een slot bij je? eraf...) Maar we hebben allemaal de finish gehaald! Ron, Bart, Sjraar, Louis, Nan, Pascal, Marc, Anita, Jose Ronald en Twan weten allemaal wat het is om deze puist te bedwingen.Terugweg met een top van dik 80km/h voor de liefhebbers en daarna de zon in. We hadden op de camping nog een fietskaartspel. Twan begreep het...niet zo goed(netjes uitgedrukt). Ze moeten ons in Parijs nog hebben gehoord, zo hebben we gelachen. Daarna lekkere pasta gegeten in het restaurant op de camping, berggeit Ron friet met mayo (geheim wapen?). Daar kregen we van papa en mama (Louis&Anita) nog een certificaat dat we de Alpe d'Huez beklommen hadden! Anita&Louis, jullie zijn te goed voor deze wereld! Voordat we gingen slapen hebben we snurkkoning Ronald maar een andere slaapplaats gegeven. We hadden hem de nacht ervoor bijna buiten neergelegd, hij had dus geluk dat hij de bank in de woonkamer kreeg...Truste.

alp_dhuez_2010_143

Dag 2 hersteldag (halve dag gewandeld) een lekkere spaghettimaaltijd en op naar de hardloopeditie die zondag op het programma stond.

Zondag 29 augustus 2010, een memorabele dag, we rennen hem gewoon even op "det pisbergske". Na een gezamenlijk ontbijt met de bus naar de voet van de Alpe d'Huez.
Inmiddels een magisch iets voor iedereen. Het weer zat mee, niet te warm en niet te koud. Warming up met daar al blikken van fietsers die zich afvroegen wat die blauwe daar toch aan het doen waren? Gaan jullie omhoog rennen? Dat bestaat niet...

Nou, na 1 uur en 23 minuten had Ron het tegendeel bewezen. Heel rustig beginnen (tip van Martin) kleine pasjes en volhouden, volhouden, volhouden. De benen worden zwaarder maar we zijn eraan begonnen en je wilt gewoon boven komen. Niemand pakt het je meer af als je hier rennend naar boven gaat.
Wetse waat ik doa in augustus 2010 nog geflik heb jung... Ook Bart, Marc, Louis, Anita en Ronald hebben het toch maar eventjes gedaan. Onze Twan had heel weinig getraind en heeft alleen de laatste 5km gedaan (volgend jaar 3 keer achter elkaar, voor straf...) Het is gekkenwerk maar hier gooi je je handen heel hoog de lucht in als je over de finish komt.
Rustig een terrasje opgezocht en geproost op de goede afloop (je zit binnen 1 minuut op een hartslag van heb ik jou daar en hij daalt echt niets voordat je boven bent)
De afdaling hebben we maar met de bus gedaan (duurde langer dan per fiets). Zon in, zwemmen, luieren, kaarten (ging al wat beter, zal geen namen noemen (PAK KAART) en na lekker buiten de deur gegeten te hebben was het weer tijd om plat te gaan.

alp_dhuez_2010_161

De laatste dag hebben we nog even 110km gefietst (zou een rustdag zijn, die ORIONners ook). Hadden we nog energie over nadat we 14 km bergop hadden gerend en gefietst?
Blijkbaar wel, de Glandon ( heel mooi ) en de Croix de Fer ( heel heel mooi ) hebben we ook nog maar even bedwongen. Ron&Bart hadden fietsen gewisseld (race-atb v.v.)
Mocht Sinterklaas dit lezen? Voor Ron aub geen atb, die duwt hij zo weer terug de schoorsteen in! (RON WERD MOE!!!). Mooie zware, snelle rit terug ( op het vlakke 38km/h ) met als toetje een
klim van een half uur voordat we bij de camping waren. Niet voor iedereen even leuk maar ja, het leven by ORION gaat niet over rozen. En wat hebben we weer een training gehad, goed, goed, goed.
Moe maar voldaan van weer een hele gezellige dag een warme douche en nogmaals op de camping gegeten. Deze keer voor iedereen friet, er werd zelfs extra friet gebracht toen bleek
dat we echte honger hadden. De eigenaar van de camping trakteerde ons nog op een lokale "schnaps" ( genipi genaamd 40% alcohol ) zodat ook onze laatste nacht in La France maar
kort duurde. Vrij vertaald, we vielen als een blok in slaap. Zo kwam het einde in zicht van 6 hele mooie dagen. Bij deze een woord van dank aan Anita&Louis voor het op poten zetten van deze
reis! Ludo die ons per motorfiets heeft begeleid, en Patricia voor het kokkerellen en begeleiden van alle ORIONners.

alp_dhuez_2010_224
EN ALS WIJ NU HOREN DAT DE HELLING BIJ DE BRIDGE TO BRIDGE TOCH WEL LASTIG WAS............

 

Marc_ScheepersMarc Scheepers

Ingezonden 6-9-2010

Terug  

Orion wordt gesponsord door