Orionvenlo

Recreatieve atletiekvereniging

1982 – 1987

 

Door: Henk Goertz

 

Na mijn tot dan toe beste 10kampjaar 1981 heb ik enerzijds het gevoel dat er nog (veel) meer inzit, maar anderzijds weet ik dat ik dan nog harder moet gaan trainen. Dat wil ik wel, maar hoe moet dat met een drukkere baan bij Océ en de trouwplannen in 1982? In de winter van 1981/1982 train ik wat minder dan in de vorige winter.

 

Op 19 maart 1982 trouwen Ien en ik en we gaan in de Boksdoornstraat in Blerick wonen. In en aan het huis is vrij veel te doen. Van trainen komt niet zoveel. Ik mis mijn trainingveldje in Genooi. Ik hou met duurlopen een beetje mijn conditie bij.

Door de sterk verminderde training vallen de prestaties op de baan erg tegen. Het komt mijn motivatie niet ten goede. Ik begin in te zien dat ik de trainingsomvang die ik nodig heb om voorbij de 6500 punten te komen niet meer kan opbrengen. Dan heeft doorgaan met 10kamp ook geen zin meer. Het alternatief om te specialiseren als loper, springer of werper zie ik niet zitten. Op één van die onderdelen zal ik nooit kunnen bereiken wat ik op de 10kamp kan bereiken. Eind 1982 besluit ik met atletiek te stoppen en meld me af als lid van Festina.

 

Olympische_spelen

In 1984 zijn de Olympische Spelen in Los Angeles. Ik volg de 10kamp op TV van minuut tot minuut. Een geweldige strijd tussen de Duitsers Jürgen Hingsen en Sigi Wentz en de Brit Daley Thompson die de laatste in zijn voordeel beslist. Het voelt alsof ik er zelf bij ben. Nog één keer heb ik een 10kamp zeer intensief beleefd. Het voelt als een afscheid.Daley_Thompson

 

Daley Thompson

 

 

 

Vanaf 1983 begin ik met tennissen bij TC Blerick. Ook dat pak ik net zo fanatiek op als de 10kamp. Maar het geeft toch minder voldoening. Daarnaast loop ik ook wekelijks enkele malen een duurloop(je). Zo gaan enkele jaren voorbij. Tot een volgende blog.

Henk_Goertz_2009

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ingezonden 14-7-2012

 

Terug

 

 

Orion wordt gesponsord door