Orionvenlo

Recreatieve atletiekvereniging

Orionners zoeken het hogerop in 2010

Door: Martin Verbeek

 

Er zijn van die testlopen, daar wil je aan meedoen. In 2009 was die buitenlandse testloop samen met (of is het tegen) Paul Coolegem. Net op dat moment lukt het fietsen wel, maar het lopen niet. Dus ik fietste met het BAMACO-team (Baarlo-Maasbree Combinatie) Alpe d’Huez op. Onderweg kom ik Paul tegen.

 

Deze “test”loop tot een hoogte van 1860 meter en een lengte van 14 kilometer liep Paul in 1 uur en 30 min. en 4 sec. Het hele BAMACO-team viel bijna van de fiets. Dat doet hij zomaar? Gelukkig kon ik die jongens duidelijk maken dat hij ook lid is van Orion.

 

Na Vaals-Venlo vroeg ik me af of deze tijd te verbeteren is. Gelukkig zijn er in 2010 ook meer ORION-leden die met de fiets naar boven willen. Ze zullen zich dan realiseren dat het met een fiets al moeilijk zal zijn. Zodra er een onder het uur komt, laat het me dan weten. De voorbereidingen moeten nog starten, maar het is vooral genieten als jullie boven op die bergen komen. De heuveltrainingen in de sneeuw zijn al begonnen. Voor degene die de buitenlandse testloop gaat doen op Alpe d’Huez: begin heel rustig.

 

PS: Voor Paul. Dit jaar ga ik het in juni proberen

(richttijd 1 uur,30min,1sec.).

De Col du Galibier (2646 meter) fiets ik dit jaar niet. Er ligt dan nog veel te veel sneeuw.

 

Groet, Martin Verbeek.

 

Zie filmpje beklimming Alpe d'Huez.

 

Reactie van Paul:

ik vind het een heel mooi initiatief. Had van tevoren niet gedacht dat het zoveel zou los maken onder de fanatiekelingen van Orion. Ik wens iedereen die een poging doet in ieder geval veel succes.

 

Waar ligt Alpe d'Huez?

   alpe-d_huez_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

alpe_dhuez_profile_3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 Martin__Verbeek 

Martin Verbeek

 

Ingezonden 9-1-2010

 

Terug


Orion wordt gesponsord door