Orionvenlo

Recreatieve atletiekvereniging

Orion heeft als loopvereniging behoefte aan gediplomeerde trainers, die onze leden op verantwoorde wijze begeleiden tijdens de gezamenlijke trainingen. We hebben inmiddels al meerdere gediplomeerde trainers. Zie het overzicht trainers. Ook hebben we sinds 2009 twee "praktijkbegeleiders in de sport". Dit zijn Paul Bax en Henk ten Have.

De praktijkbegeleider in de sport is een diploma van de Atletiekunie waarmee je zelf kader mag opleiden volgens de nieuwe opleidingsstructuur competentiegericht onderwijs.

De opleiding tot praktijkbegeleider in de sport houdt in dat je vanuit opdrachten moet omschrijven hoe je een cursist benadert om zo het beste uit hem of haar te halen. Dit gebeurt volgens de nieuwe opleidingsstructuur. Deze structuur gaat veel meer in op "wat kan ik, wat wil ik bereiken en hoe ga ik dit aanpakken?" Je wordt aangezet tot zelfsturing, zodat hij of zij het beste uit zichzelf haalt.

De cursist wordt zo zelf verantwoordelijk voor het behalen van zijn doelen en laat zich hierbij coachen door de praktijkbegeleider. Tijdens deze opleiding volg je ook nog theorie en praktijk op een locatie van de atletiekunie. Daar wordt tevens besproken wat er al goed gaat en waaraan nog gewerkt moet worden. Na het behalen van het theorie-examen en de getekende praktijkopdrachten (portfolio) word je uitgenodigd voor het praktijkexamen. Hierna kom je in het bezit van een waardevol trainersdiploma van de Atletiekunie.

Heb je loopervaring en heb je zin en tijd om de opleiding tot looptrainer te volgen, dan kan het praktijkgedeelte worden gedaan in eigen huis bij Orion.

 

Terug

 


 

Orion wordt gesponsord door